SJEĆANJA DON FABIJA Ronaldo je najbolji, a Ibrahimović nije znao pucati

25.12.2017. u 01:03

TEMPO

Fabio Capello (71) jedan je od najtrofejnijih, ali i ponajboljih talijanskih trenera stare garde


FOTO: (Getty Images)

Fabio Capello (71) jedan je od najtrofejnijih, ali i ponajboljih talijanskih trenera stare garde.

Najplodonosnije razdoblje svoje karijere proveo je s Milanom s kojim je - osvojivši četiri scudetta (1992., 1993., 1994., 1996.), tri talijanska Superkupa (1993., 1994., 1995.) te Ligu prvaka (1994.) i Uefin Superkup (1995.) - obilježio talijanski nogomet u posljednjoj deceniji proteklog milenija.

Budući da je bio strateg Real Madrida i Rome, kao i izbornik engleske te ruske reprezentacije, Fabio Capello trenirao je mnoštvo bivših i sadašnjih nogometnih superstara.

Alessandro Del Piero, Marco van Basten, Francesco Totti i Gabriel Batistuta samo su jedni od velikana, no cijenjeni Talijan samo jednoga priznaje kao apsolutno najboljeg i nedodirljivog.

"Ronaldo Luís Nazário de Lima najbolji je igrač kojeg sam trenirao. Nažalost, s njim sam radio tek pri kraju njegove karijere kada je težio 96 kilograma. Unatoč problemima s težinom, čak je i tada bio izvanredan", priznao je Fabio Capello, aktualni trener kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga.

U razgovoru za Sky Italia spomenuo je i nezaboravne anegdote sa Zlatanom Ibrahimovićem s kojim je surađivao u Juventusu od 2004. do 2006. godine.

 "Kada je stigao u Juventus, Zlatan Ibrahimović nije znao pucati. Mino Raiola tada mi je rekao da je Zlatan izrazito snažan i da golmanima lomi ruke. Odgovorio sam mu da Zlatan jedino što lomi jesu prozori teretane. Ubrzo je Zlatan svaki dan vježbao udarce koje je s godinama usavršio", prisjetio se i nadodao kako je Zlatana Ibrahimovića htio i kada je bio Romin trener.

"Juventus je napravio sjajan posao. Kupio ga je za 16 milijuna eura koje je isplatio u četiri rate. U Ajaxu su smatrali da Zlatan nikada neće izrasti u dobrog igrača. Radije su zadržali Mida s kojim je lakše bilo raditi. Naravno, imao je Zlatan problema i kada je bio u Juventusu, ali tadašnji klupski sportski direktor Luciano Moggi doveo ga je u red..."


(TBT)