PRIMJER MEDIJSKOG BEŠČAŠĆA Nanić: Nedžad Latić je poput splitkskih huligana

22.12.2017. u 05:21

MARKER

Tek nakon što je otkrio da mu je Hasan Čengić, na čiju sugestiju je bio primio Farisa Nanića za savjetnika, poturio "flastera" Alija Izetbegović ga je otpustio


FOTO: Nanić
(public)

Faris Nanić, kolumnista prorežimskog lista Stav svoju kolumnu naslovio je pitanjem: “Ima li razlike između Nedžada Latića i splitkih huligana?!" Nakon čitanja Nanićeve kolumne malobrojni čitaoci, a to su poslušni članovi Stranke domokratske akcije (SDA), trebali bi zaključiti da nema razlike između Latića i splitkog huligana.

Prošle sedmice na naslovnicama srpskih medija i dva dana nakon velikih nereda na derbiju Partizana i Zvezde dominirala je ta tema.

Srpski novinari iskoristili su ovu činjenicu za raspredanje nebuloznih teorija o razlozima angažmana splitskih snagatora na strani jedne od sukobljenih frakcija navijača Partizana.

U napadu daleko malobrojnije skupine navijača Partizana na većinsku, sudjelovalo je samo šest Hrvata. Ali, oni su u srpskim medijima prikazani kao kolovođe nereda, koji imaju za cilj rušenje vlasti u Srbiji, a sve pod patronatom stranih tajnih službi.

Nanić je u svojoj kolumni nemušto pokušao predstaviti Latića huliganom. Iskoristio je njegov momenat priznanja u nedvanom intevrjuu na Face TV da je počeo pisati za Avaz jer mu je trebala tezga. I ništa više. Sve ostalo je čitalac trebao zaključiti na osnovu asocijacija iz usporedbe antirežimskog huliganstva na srpskim stadionima i antirežimskog pisanja u sarajevskim medijima.

Doda li se ovom tekstu i medijsko manipuliranje sa nedavnom bolešću Nedžada Latića u istoj novini, zbog čega ih je popljuvalo pola nacije, logično je zaključiti da ovakvoj sorti bošnjačkih šovena nema lijeka.

Jer, Faris Nanić je bio predsjednik SDA za Hrvatsku, potom i predsjednik TWRA, humanitarne organizacije za pomoć bosanskim muslimanima u ratu, koja je zabranjena. Nažalost, Nanić je jedno kratko vrijeme bio i savjetnik predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića. Tek nakon što je otkrio da mu je Hasan Čengić, na čiju sugestiju je bio primio Nanića, poturio "flastera", Alija Izetbegović ga je otpustio.

Nanić i danas radi kao "flaster" Ameru Bukviću, direktoru BBI banke, po nalogu Hasana Čengića.

 

(TBT)