MERYL STREEP PROTIV OPTUŽBI DA JE ŠUTILA O ZLOSTAVLJANJU: Nikada nisam u životu bila pozvana u Weinsteinovu hotelsku sobu

19.12.2017. u 16:29

LIFESTYLE

Oskarovka kaže da su je povrijedile optužbe da je znala i ćutala o Weinsteinu. Ona kaže da bi voljela da porazgovara sa Rose o svemu. Ovo nije prvi put da Meryl Streep demantuje optužbe


FOTO: (Profimedia)

Meryl Streep demantovala je optužbe koleginice Rose McGowan da je šutila o Harweyju Weinsteinu i njegovim zlodjelima.

Oskarovka je u saopštenju poručila Rose da bi voljela da je Veri u svoju nevinost. McGowan, koja je optužila Weinsteina za silovanje, u tweetu je prezrela koleginice koje su odlučile da nose crninu tokom dodjele nagrada Zlatni globus u znak protesta protiv seksualnog zlostavljanja, posebno apostrofiravši Meryl Streep.

"Glumice kao Meryl Streep koje su sretno radile za Svinju Monstruma, nosit će crno na Zlatnom globusu u tihom protestu. Vaše šutanje je problem...", napisala je u tweetu koji je kasnije tweetovala. Meryl je, međutim, ponovila da nije znala za Weinsteinovo ponašanje dodajući da je jako povrijeđena McGowanovim napadima.

"Nikada nisam u životu bila pozvana u njegovu hotelsku sobu. Ja sam mu bila potrebnija mnogo više nego on meni i pobrinuo se da ja ne saznam..."

"Rose je pretpostavila i objavila nešto neistinito o meni i htjela sam da joj kažem istinu", napisala je u saopštenju, dodajući da je poslala svoj broj telefona Rose McGowan preko prijatelja nakon što je videla tweet.

"Sjedila sam pored telefona cijeli dan. Nadala sam se da će me saslušati. Nije htjela, ali nadam se da čita ovo."

Zaista mi je žao što me vidi kao neprijatelja, jer obe, zajedno sa svim ženama u našem biznisu, stojimo u odbrani istog neumoljivog neprijatelja."

Meryl Streep je radila sa Weinsteinom na filmovima kao što su "Čelična Lady" i "August u Okrugu Osage" i nazvala ga je "bogom" 2012. godine u govoru kada joj je dodjeljivan Oskar za ulogu Margaret Thatcher.

Meryl Streep je već jednom reagovala na tvrdnje kada su se pojavile protiv nje, želeći da uvjeri ljude da "nisu svi" znali za događanja.


(TBT)