DRAGAN LUKAČ JE IZVEO POLICIJSKI DRŽAVNI UDAR?! Nikšić: Oni su bez nadzora i nelegalno nas prisluškuju

22.12.2017. u 09:18

POLITIKA

Nermin Nikšić, poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH kazao je da je opasna praksa da nad Federalnom upravom policije ne postoji ni parlamentarni ni civilni nadzor


FOTO: Nikšić (Arhiv)

 Nermin Nikšić, poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH kazao je da je opasna praksa da nad Federalnom upravom policije ne postoji ni parlamentarni ni civilni nadzor. On je ukazao na jedan slučaj o kojem ima saznanja, a tiče se nezakonitog praćenja odnosno prisluškivanja telefonskih određenih brojeva.  

„Operativni dežurni je dobio spisak brojeva da se vode istražne radnje i posebne istražne radnje. Otkrio je da su nezakonito dodana tri broja i postavio pitanje. Danas se protiv njega vodi istraga. Pitam čiji su brojevi bili dodani i koliko je takvih slučajeva“, naglasio je Nikšić.

Ministar unutrašnjih poslova FBIH Aljoša Čampara odgovorio je da je za najoštriju osudu ako je tačno da se dešavaju takve stvari i devijacije, te da treba da odgovaraju oni koji su učestvovali u tome, mimo uredbe tužilaštava i sudova, ali i da se slaže s Nikšićem da to pitanje postavi i pismeno.


(TBT)