SAVJET MLADIM MUŠKARCIMA Hanks: Mladi muškarci bi trebali imati radno iskustvo sa jakim ženama - šeficama

18.12.2017. u 09:14

LIFESTYLE

"Ako se ne nastavimo kretati ka jednakim pravima, jednakim mogućnostima i jednakoj slobodama, za svaku osobu na ovoj planeti, onda smo proćerdali sve što smo naučili", rekao je Hanks


FOTO: Hanks (Wikipedia)

Tom Hanks je u nedavnom intervjuu, koji je dao za Washington Post na crvenom tepihu na promociji svog novog filma "The Post", rekao da bi mladi muškarci, koji tek za počinju svoje karijere, iz bilo koje oblasti, trebalo da rade za jake žene šefove.

Na pitanje kako bi mlade muškarce posavjetovao da daju doprinos kada je u pitanju kampanja protiv seksualnog nasilja, ali i jednakost među polovima, Hanks odgovara:

"To je meritokratija koja nema nikakve veze sa rodom. Mislim da najbolja stvar koja može da se desi mladom muškarcu uključujući bilo koje radno mjesto jeste da radi sa jakom, pravednom, zahtijevnom ženom šefom", rekao je glumac.

"Sretan sam što sam iskusio tako nešto. Radio sam sa mnogo žena koje su očekivale samo najbolje od mene", dodao je Hanks.

Hanksu su u mnogim filmskim ostvarivanjima žene bile nadređene. Također, ovo nije prvi put da Hanksu pruža podršku rodnoj ravnopravnosti.

"Ako ne nastavimo da se krećemo ka jednakim pravima, jednakim mogućnostima i jednakoj slobodama, za svaku osobu na ovoj planeti, onda smo proćerdali sve što smo naučili", rekao je Hanks jednom prilikom glumici u Harry Potteru.

Hanksova supruga, glumica Rita Wilson, također je govorila o mlađim generacijama. Ona smatra da mlađe generacije danas razumiju jednakost, bilo kao ravnopravnost polova ili seksualnu jednakost.


(TBT)