(VIDEO) ONI ME ŽELE 'KOKNUTI!' Latić: Ovaj režim je postao opasan i ja ge želim srušiti!

19.12.2017. u 16:42

POLITIKA

U sinošnjem Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića bio je gost Nedžad Latić, urednik portala The Bosnia Times


FOTO: Latić (Screenshot, FACE TV)

U sinošnjem Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića bio je gost Nedžad Latić, urednik portala The Bosnia Times.

"Nedžad Latić nikada nije odbio gostovati u Face to Face-u i učestvovati u tv-duelima sa bilo kim i stoga je zaslužio da večeras ovdje sjedi, na ovoj stolici“, rekao je Hadžifejzović u uvodu u intervju sa jednim od najeskponiranijih bošnjačkih intelektualaca posljednjih godina.

Nakon čuvenog i vjerovatno najgledanijeg tv-duela sa Dževadom Galijaševićem, ovo je bila prilika da dvojica rijetkih sarajevskih novinara iz legendarne ratne plejade razgovaraju na ležeran način tretirajući goruće i uvijek opasne političke teme. Nakon odlaska u novinarksu pečalnu urednika nekad uglednog političkog magazina Dani, Senada Pećanina, te zbog bolesti i relativnog povlaćenja iz aktivnog novinarstva urednika Slobodne Bosne, Senada Avdića, intervju Hadžifejzovića sa Nedžadom Latićem mnogi su doživjeli kao pravu „medijsku poslasticu“ i oslobađanje od dosadnih klišea intelektualiziranja i mudrovanja o našoj dramatično sruovoj svarnosti.

Hadžifejzović je bio uporan, zajedljiv, provokativan, sve s ciljem da navede eksplozivnog, odriješitog i veoma dobro informiranog novinara Latića da (is)kaže pikanterije o bošnjačkom mainstreamu te odnosima među njegovim akterima.

„Ne krijem, želim srušiti ovaj režim“, bio je direktan Latić.

Potom je naveo hipten razloga zbog čega se to mora desiti.

Intervju pogledajte u cijelosti na priloženom videu:


 

(TBT)