NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA Ronaldo: Ja sam najbolji fudbaler svijeta; Maradona: Recite mu da ne lupeta

15.12.2017. u 16:35

TEMPO

Čuveni El Pibe ipak smatra Ronalda jednim od najvećih igrača * "Nevjerovatan je. Uvijek je tu kad je potreban timu. Poslije Krojfa nije bilo mnogo igrača sa tim kvalitetom"


FOTO: (Profimedia)

Dijego Armando Maradona na sebi svojestven način je prokomentarisao izjavu Cristiana Ronalda da je najbolji fudbaler svih vremena.

Portugalac je to izjavio nakon što je peti put proglašen za najboljeg igrača svijeta, te tako udario na ego direktnog "konkurenta" Maradonu koji se uz Brazilca Pelea smatra jednim od najboljih u historiji.

"Recite mu da prestane da lupeta", kratko je prokomentarisao Maradona izjavu napadača Real Madrida.

Međutim, nije izbacio Ronalda iz priče o fudbalerima koji su u grupi najvećih. Za razliku od Pelea.

"Za mene, s obzirom na ono što sam vidio, to su Alfredo di Stefano, Johan Cruyff i Messi. I Cristiano bi mogao da bude tu", dodao je Argentinac.

Ronaldo već godinama dominira svjetskom fudbalskom scenom, a prošle godine je posle brojnih klupskih trofeja postao i prvak Evrope sa Portugalom.

"On je nevjerovatan, sviđa mi se njegova definicija. Druga stvar koja mi se sviđa kod njega je što je uvijek tu kad je potreban timu. Ima to u sebi. Poslije Cruyffa nije bilo mnogo igrača sa tim kvalitetom", istakao je legendarni El Pibe.


(TBT)