SRBIJI SE SPREMA UKRAJINSKI SCENARIO Antić: Opasan plan Zapada, poslIJe Kosova, pokušat će da nam OTMU I SANDŽAK I VOJVODINU!

14.12.2017. u 05:40

REGIONAL

„Zapad uveliko za Srbiju sprema "ukrajinski scenario" i planira da nam poslije Kosova otme i Rašku oblast, odnosno Sandžak, ali i Vojvodinu“, upozorava srpski historičar Čedomir Antić

 

FOTO: Čanak, Ugljanin, Antić (public)

„Zapad uveliko za Srbiju sprema "ukrajinski scenario" i planira da nam poslije Kosova otme i Rašku oblast, odnosno Sandžak, ali i Vojvodinu“, upozorava srpski historičar Čedomir Antić.

U opširnoj analizi geopolitičkih prilika u svijetu, Antić je za 'Sputnjik' rekao da vidi jasnu vezu između dešavanja u Ukrajini i situacije na Balkanu i poručio da primjer te zemlje jasno pokazuje kakva budućnost čeka Srbiju!?! Kao posebnu opasnost Antić je istakao separatističke težnje Sulejmana Ugljanina i Nenada Čanka, koji otvoreno rade na cijepanju Srbije.

Zapad ucjenjuje Srbiju upravljajući krizama koje je sam stvarao. Separatizam u Vojvodini i Sandžaku indukovan je i podržan sa njihove strane, tako da je i ovaj scenario sasvim moguć.

Upitan da prokomentira crtanje novih granica na Balkanu, Čedomir Antić je rekao da je samo pitanje vremena kada će to postati zvanična politika SAD.

„U Americi već dugo govore o tome. I bivši državni sekretar John Kerry i potpredsjednik Joseph Biden govorili su i sada govore o liniji vatre i o tome da Srbija mora znati gdje se nalazi. Nama govore da je naš problem samo Kosovo, a suštinski to nije tako. O Vojvodini se, na primer, ne govori ništa skoro dvije godine, a sada odjednom neko ko se godinama zaklinjao u EU slavi pokušaj nasilnog otcjepljenja Katalonije! I to radi u Novom Sadu, u kome živi 86 odsto Srba!?! Takođe, onaj ko bude rješavao kosovski problem slijedeće godine, treba da zna da ga odmah poslije toga čeka problem BiH, odnosno Republike Srpske, odnosno Sandžaka...“, istakao je Antić, koji tvrdi da Sulejman Ugljanin ima zadatak da u Srbiji napravi 'malu Bosnu'

„Ne zaboravite da bivši saveznik svih naših vlada Sulejman Ugljanin već sada traži da UN pošalje svoje vojne snage u oblast Novog Pazara. On traži i prostore u kojima većinski žive Srbi... Dakle, mi tamo potencijalno imamo novu Bosnu, samo umanjenu. I šta ćemo onda? Moramo biti principijelni, ali najvažnije pitanje je da li smo sa Kosovom bili principijelni? U svakom slučaju, primjer Ukrajine najavljuje neku našu budućnost. Volio bih da griješim, ali plašim se da je to tako...“, upozorio je Antić.

Ugljanin i Čanak juče nisu željeli da komentirati ove navode.


(TBT, Informer)