SULJO K'O TITO! Ugljanin ostaje lider SDA Sandžaka, na čelu stranke već 27 godina!

10.12.2017. u 18:15

NACIONAL

Aktuelni predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovo je na današnjoj izbornoj skupštini izabran za lidera te partije na čijem je čelu od njenog osnivanja, 1990. godine


FOTO: Ugljanin (Tenjug)

Za Ugljanina je na osmoj izbornoj konvenciji održanoj u novopazarskom Domu omladine glasalo svih 85 prisutnih partijskih delegata koji su mu na taj način povjerili novi četvorogodišnji mandat.

Obraćajući se prisutnima, on je naglasio da će se SDA Sandžaka i dalje zalagati za rješavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i Sandžaka, podsjećajući da su svi narodi bivše Jugoslavije riješili svoja nacionalna pitanja osim Bošnjaka.

Ugljanin je ocijenio i da je u posljednjih 27 godina u Sandžaku bio džehenem (pakao) i da je u tom periodu nad Bošnjacima izvršen genocid u Srebrenici, kao i drugi zločini koji su prošli nekažnjeno, a koje su državni organi Srbije tolerirali.

„Mi svima poručujemo da hoćemo gledati u budućnost i razmišljati o ekonomskom razvoju, ali prije toga moramo riješiti sporna pitanja, a Srbija i Crna Gora moraju kazniti počinioce zločina nad Bošnjacima. Želimo izgraditi stabilne institucije i natjerati države zločince same kazne“, kazao je Ugljanin.

On je dodao i da je Sandžak najzaostaliji dio Srbije i Crne Gore, bez ulaganja, infrastrukturnih i razvojnih projekata, kao i da svi narodi koji žive u njemu moraju raditi zajedno kako bi se situacija popravila.

Osim predsjednika, na današnjoj izbornoj skupštini izabrani su i članovi ostalih organa stranke - Glavnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti.

Izbornoj konvenciji prisustvovao je i predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, kao i predstavnici "Zajedno za Šumadiju", SDA iz Makedonije i Crne Gore.


(TBT, Beta)