BAKIRU ĆE NEPISMENI SAVJETNICI "DOĆI GLAVE"! Gratz: Oni šire govor mržnje i vrše kampanje javnog linča iz Izetbegovićevog kabineta!

05.12.2017. u 01:49

MARKER

Gratz smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici, te da isti nemaju veze sa 'odnosima s javnošću'

FOTO: Selimbegović (Facebook)

Federalni zastupnik Dennis Gratz traži provođenje unutrašnje istrage u Predsjedništvu BiH o širenju govora mržnje od strane pojedinih zaposlenika/savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Gratz smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici, te da isti nemaju veze sa 'odnosima s javnošću', već sa amaterskim i diletantskim odnosom prema funkciji savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva.

"Prije svega, oni su govor mržnje i kampanje javnog linča novinara i novinarki provodili i provode za vrijeme radnog vremena sa svojih radnih mjesta u Predsjedništvu. Dakle, građani Bosne i Hercegovine plaćaju da neki pojedinci pišu statuse i komentare po društvenim mrežama. Ako im je to stvarno posao, neka član Predsjedništva izađe pred javnost i kaže: Da, ja sam im povjerio - kao zadatak koji su jedino sposobni obavljati - da komentiraju na Facebooku društvene događaje i napadaju javne djelatnike, novinare i neistomišljenike. Pa neka onda javnost prosuđuje po tome o Izetbegoviću", kazao je Gratz.

"Ako to nije slučaj, onda se nadam da će član Predsjedništva Bakir Izetbegović sam pokrenuti istragu i tražiti utvrđivanje odgovornosti.

Nevjerovatno je da on trpi, da mu par savjetnika pravi toliku štetu u javnosti. Iza Vučića i Grabar-Kitarović stoji tim profesionalaca koji nam  kontinuirano nameću teme od kojih se mi moramo kao 'braniti', umjesto da mi postavljamo pitanja i tražimo odgovore. Ja kao građanin BiH smatram da našoj državi šteti loš kabinet člana Predsjedništva, koji umjesto da ovih dana pažljivo radi na porukama koje naša zemlja šalje nakon presuda u Hagu, odlučuje da je bitnije za zemlju vrijeđati i provocirati neovisne medije i novinare", zaključio je Gratz.


(TBT)