NJIHOVA PRIČA OSTALA JE ZAPISANA U HISTORIJI U Titanicu se pojavljuje stvarna ljubavna priča koja je još bolja od one Jacka i Rose

04.12.2017. u 11:55

LIFESTYLE

 Zato je Idu, kad se Titanic zabio u ledenjak, kao ženu i putnicu prvog razreda čekalo osigurano mjesto u čamcu za spašavanje, no Isidor je, poput svih muškaraca, morao ostati na brodu i pomagati ostalim putnicima. Straus je odveo suprugu do čamaca za spašavanje, no ona je odbila ući bez njega


FOTO: (Screenshot: YouTube)

Dvadeset godina prošlo je od početka prikazivanja Titanica, a gledatelji još uvijek doznaju detalje o filmu koji su im dosad promakli. Iako ljubavna priča Jacka i Rose očigledno dominira filmom, malo tko zna da se u filmu krije jedna ljubavna priča utemeljena na stvarnom događaju.

Naime, pri kraju filma u jednoj sceni vidi se stariji bračni par koji zagrljen leži u krevetu dok brod tone, a taj par zaista je i postojao na pravom putovanju legendarnog broda. Riječ je o američkom kongresmenu Isidoru Strausu i njegovoj supruzi Idi. U braku su bili od 1871. godine, dakle nešto manje od 41 godinu.

Oni su putovali prvim razredom do SAD-a, a prije toga su uživali na odmoru u Francuskoj, piše The Lad Bible. Straus je bio i suvlasnik poznate robne kuće Macy's te su njih dvoje bili jedni od najbogatijih ljudi na brodu.

Zato je Idu, kad se Titanic zabio u ledenjak, kao ženu i putnicu prvog razreda čekalo osigurano mjesto u čamcu za spašavanje, no Isidor je, poput svih muškaraca, morao ostati na brodu i pomagati ostalim putnicima. Straus je odveo suprugu do čamaca za spašavanje, no ona je odbila ući bez njega.

Nakon toga Isidoru je, kao jednom od najbogatijih putnika, čak ponuđeno mjesto u čamcu, no on je svejedno odbio te su se njih dvoje dogovorili da će zajedno čekati kraj na brodu. Potonuli su s Titanicom, a njihova priča ostala je zapisana u historiji.

Postojala je čak i scena koja je opisivala taj hrabar čin bračnog para, no kasnije je izbrisana te je u film dospjela samo scena u kojoj par leži u krevetu.


(TBT)