PRIPREMA ZA RAT SA IRANOM: Evo šta znače najavljene promjene u vrhu američke administracije!

05.12.2017. u 01:56

GEOPOLITIKA

Eventualni planovi američke administracije da šefa CIA  Michaela Pompea imenuje za državnog sekretara, a da senatora-republikanca Toma Kotona dovede na čelo Centralne obavještajne agencije, svjedoče o tome da se SAD pripremaju za rat s Iranom

FOTO: Trump (publci)

Eventualni planovi američke administracije da šefa CIA  Michaela Pompea imenuje za državnog sekretara, a da senatora-republikanca Toma Kotona dovede na čelo Centralne obaveštajne agencije, svjedoče o tome da se SAD pripremaju za rat s Iranom, smatra osnivač sajta WikiLeaks Julian Assange .

List „New York Times“ je ranije, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, javio da je šef aparata Bijele kuće John Kelly izradio „prijelazni plan“, prema kojem bi Pompeo mogao zamjeniti Tillersona na mjestu državnog sekretara. Kadrovske promjene mogle bi se dogoditi krajem ove ili početkom slijedeće godine.

„Tom Koton bi mogao doći na čelo CIA, a Pompeo u State department, piše ’New York times‘. Takve promjene su priprema za rat s Iranom. Koton je poznati agresor kada je riječ o Iranu, WikiLeaksu i Rusiji, njega finansiraju neokonzervativci i grupe povezane s Izraelom“, napisao je Assange na Twiteru.

Sredinom oktobra predsjednik SAD Donald Trump je saopćio da će Bijela kuća sa Kongresom SAD sarađivati kako bi se otklonili „ozbiljni nedostaci“ međunarodnog sporazuma s Iranom. On je zaprijetio da će, ukoliko bude nemoguće ispraviti sporazum u dijalogu s Kongresom i saveznicima, taj dokument biti ukinut.


(TBT, rs.sputniknews.com)