CORBYN NA NASLOVNOJ STRANI "GQ": Odbio da ga intervjuiše bivši šef za komunikacije Tonyja Blaira

03.12.2017. u 01:00

GLOBAL

"Lider laburista nije umio da imenuje bilo kog svog poslovnog savjetnika", rekao je urednik magazina"; Corbyn i njegova ekipa nisu razumjeli proces vođenja intervjua


FOTO: (Profimedia)

Lider laburista odbio je da da intervju bivšem šefu za komunikacije Tonyja Blaira Alastair Campbellu za muški magazin, rekao je njegov urednik.

Jeremy Corbyn našao se na naslovnici muškog magazina GQ, ali je odbio da ga intervjuiše Campbell.

Urednik Dylan Jones izjavio je za program BBC Radio 4's Today da je morao da iskoristi drugog intervjuera, glavnog urednika Stuarta McGurka, nakon što je lider laburista odbio intervju sa bivšim šefom za komunikacije Tonyja Blaira.

Jones, koji je ranije pisao o njegovoj podršci konzervativnoj stranci i napisao knjigu sa Davidom Cameronom, rekao je da Corbyn i njegova ekipa nisu razumjeli proces vođenja intervjua i fotografisanja.

"Kada se pojavio na fotografisanju, izgledao je skoro kao djeda kog su gurnuli na porodičnoj božićnoj fotografiji", rekao je Jones u petak. "Nije bio naročito svjestan toga šta se dešava".

U intervjuu, Corbyn je govorio o referendumu za EU, Donaldu Trumpu i Blairu.

Jones je rekao da je McGurk pristupio intervjuu kao Corbynov obožavatelj, ali da se "prilično brzo razočarao". Corbyn mu je djelovao kao lik "čarobnjaka iz Oza".

"Lider laburista nije umio da imenuje bilo kog svog poslovnog savjetnika", rekao je urednik, "i nije mogao da navede knjigu ili film koji je pročitao prošle godine".

"Nije bio fantastičan, kada je riječ o detaljima" rekao je Jones i dodao da je Corbyn "trenutno najefikasniji akter u Westminsteru, te da ima daha autentičnosti u njemu, a da je njegov pogled prilično privlačan."


(TBT)