ŠOKANTNO! CRNKINJA U KRALJEVSKOJ PORODICI! Britanska monarhija piše mnogo drugačije poglavlje u svojoj istoriji!

29.11.2017. u 00:26

LIFE STYLE

Princ Harry (33) vjerio se sa američkom glumicom Meghan Markle (36), a vjenčat će se na proljeće 2018. Ona je po majci Afroamerikanka, tako da njen ulazak u kraljevsku porodicu predstavlja presedan

 

FOTO: Princ Harry, Markle (AP)

Britanski princ Harry (33) vjerio se sa američkom glumicom Meghan Markle (36), sa kojom je u vezi više od godinu dana, i oženit će se s njom na proljeće naredne godine. Meghan, koja je po majci Afroamerikanka, tako će postati prva crnkinja u strogo tradicionalnoj britanskoj kraljevskoj porodici.

Baba je dala blagoslov

Kensingtonska palata juče je saopćila da se Harry vjerio početkom novembra u Londonu.

"Prije nego što je zaprosio Meghan, princ Harry je zatražio i dobio pristanak kraljice Elizabete II. On je tražio blagoslov i od roditelja gospođice Markle ", rekao je portparol.

 On je dodao da datum vjenčanja još nije određen, ali da će ono sigurno biti održano na proljeće 2018.

Povodom vjeridbe oglasio se i sam princ Harry. On je juče po podne tradicionalno pozirao fotografima sa vjerenicom u bašti Kensingtonske palate, a novinarima je otkrio da je presretan.

Imat će titulu vojvotkinje od Saseksa

Vjerenica princa Harrya Meghan Markle najverovatnije će dobiti titulu vojvotkinje od Saseksa, tvrde izvori bliski britanskom dvoru.

„Kraljica će princu Harryu i Meghan pokloniti vojvodstvo Saseks. Oni će tako postati vojvoda i vojvotkinja od Saseksa jer ta titula u kraljevskoj porodici nikom nije data od 1843“, rekao je izvor.

On je dodao da Meghan ne može biti princeza zato što nije "plemenitog roda". Tu titulu mogu nositi samo osobe koje su rođene u kraljevskoj porodici. Pored toga, ako Harry i Meghan budu imali djecu, oni će nositi titule lorda ili ledi.

„Čim sam ugledao Meghan, znao sam da je prava žena za mene. Prosidba je bila veoma romantična, ali ne želim odmah otkrijti detalje“, rekao je Harry, koji je sa Meghan u vezi od jula 2016, kad ju je upoznao na jednoj zabavi u Londonu.

I Meghan, koja se već preselila u London, takođe je kratko izjavila da je veoma sretna.

Ona je tako ušla u kraljevsku porodicu poznatu po veoma strogim pravilima. Dosad su njeni članovi ulazili u brak uglavnom sa drugim plemićima. Međutim, Meghan nema ni trunke "plave krvi". Njena majka Doria Ragland (61) je Afroamerikanka, čiji su preci radili kao robovi na plantažama na jugu SAD, sve dok nisu abolirani 1865. Glumičin deda s majčine strane Alvyn Ragland uspio je da se izdigne iz siromaštva i čak je postao poznati prodavac umjetnina sa lancem radnji u Los Angelesu. Ipak, on je novac besomučno trošio i većinu je prokockao, pa je Meghanina majka imala jako težak život. U mladosti se izdržavala kao šminkerka. Meghaninog oca, scenografa Toma Marklea (73) upoznala je na filmskom setu u Los Angelesu. Njih dvoje su se vjenčali 1979, a dvije godine kasnije rodila se Meghan. Kad je imala samo šest godina, roditelji su joj se razveli.

Razvedena je

Osim toga što nije "plemenitog roda", britanska kraljevska porodica rijetko kad prihvata i razvedene žene. Meghan je, naime, bila u braku sa producentom Trevorom Engelsonom (40), i to od 2011. do 2013, čime britanski plemići nisu baš oduševljeni. Oni, ipak, malo blaže gledaju na razvod nakon što je princ Charls napravio presedan 2005. i oženio se Kamilom, koja je tada već bila razvedena. Nakon toga i njegov brat princ Andrew 2010. takođe se oženio razvedenom ženom.

 Harry je, inače, šesti u redu za britanski tron, poslije svog oca princa Charlsa, brata Williama i njegove djece, princa Georga, princeze Sharlotte i trećeg djeteta koje je na putu. To znači da Harry i njegova izabranica nemaju skoro nikakve šanse da jednog dana sjednu na prijesto.

Cijli svijet je vidio golu Meghan Markle najpoznatija je po ulozi sexi advokatske pripravnice u američkoj TV seriji "Odjela". U nekoliko epizoda ona je razgolićena i prikazana samo u donjem vešu ili dok vodi ljubav sa svojim partnerom iz serije.

To što ju je više miliona gledalaca vidjelo golu može biti veoma problematično, budući da britanska kraljevska porodica tome oštro protivi. Kad su paparaci na Azurnoj obali uslikali ženu princa Williama Kate u toplesu prije nekoliko godina, kraljevska porodica tužila je francuske listove koji su objavili fotografije. Zbog toga ih nijedan britanski list nije smo objaviti.


(TBT)