ZAŠTO JE GLAVNI LIK TITANICA MORAO TAKO UMRIJETI?! Cameron: Da nije u umro u vodi, smislio bih drugi način da izgubi život

28.11.2017. u 12:43

LIFE STYLE

Lahko je, naime, dokazati da je na tom splavu bilo mesta i za Džeka. I to je pitanje sa kojim se često susretao reditelj filma James Cameron. Zašto je Jack umro?

FOTO: Dicaprio, Vincet (Wikipedia)

Ako ste gledali film Titanic, a mala je vjerovatnoća da niste, moguće je da ste na kraju filma - dok u hladnoj vodi umire Jack koga igra Leonardo Dicaprio, a Rouse (Kate Vincet) leži na vratima koje joj služe kao splav i suznim očima se oprašta od voljenog čoveka - zapitali "a zašto se nije on popeo na ta vrata".

To pitanje su obradili čak i u emisiji "Mythbusters”. Lahko je, naime, dokazati da je na tom splavu bilo mjesta i za Jacka.

I to je pitanje sa kojim se često susretao reditelj filma James Cameron. Zašto je Jack umro?

Njegovo odgovor bi mogao da se svede na kratko: Zato što smo htjeli da umre.

"Odgovor je jednostavan, na 147. stranici scenarija piše da Jack umre. Takav je bio umjetnički odabir, na vratima je bilo mjesta za nju, ali ne i za njega", naveo je Cameron, a prenose mediji.

"To bar govori o tome da je publika toliko zavoljela Jacka da ih pogađa njegova smrt. Da je preživio, kraj filma izgubio bi smisao. Film je o smrti i razdvajanju, morao je da umre. Da nije poginuo tako, smislio bih neki drugi način. To se zove umjetnost, stvari se događaju iz umjetničkih razloga, a ne fizičkih", dodao je on.


(TBT)