UJEDINJUJE SE KVAZI LJEVICA?! Dodik: Nismo pravili nikakav savez

30.11.2017. u 06:20

POLITIKO

"Nema nikakvih političkih dogovora, niti je bilo šta bilo posebno, osim da malo sjednemo i razgovaramo na opće teme. Nismo pravili nikakav savez. Nismo zainteresirani za bh. institucije u ovom mandatu ", rekao je Dodik.

FOTO: Nikšić, Dodik (public)

Predsjednik SNSD-a potvrdio da se susreo s prvim čovjekom SDP-a BiH, ali nije dogovoren nikakav politički savez.

SNSD se ne miješa u izbore u Federaciji BiH, kazao je Milorad DodikAl Jazeera

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik potvrdio je u utorak da je nedavno u Banjoj Luci razgovarao s liderom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, ali kako navodi, nije dogovoren nikakav politički savez.

"Nema nikakvih političkih dogovora, niti je bilo šta bilo posebno, osim da malo sjednemo i razgovaramo na opće teme. Nismo pravili nikakav savez. Nismo zainteresirani za bh. institucije u ovom mandatu. A kako će biti nakon izbora, zavisi od naroda. SNSD vjeruje u veliku pobjedu, a ko će to biti u [entitetu] Federaciji Bosne i Hercegovine, stvar je tamošnjih građana", rekao je Dodik.

Kazao je da je Nikšić, u vrijeme dok je bio federalni premijer, bio veoma dobar partner, ali da se SNSD ne miješa u izbore u Federaciji, nakon kojih će biti poznato kako će koja stranka biti pozicionirana, prenosi Fena.


 (TBT)