KAKO JE CNN ZAPUŠIO USTA TRUMPU: Nije naš posao da predstavljamo zemlju u svijetu, već vaš

27.11.2017. u 17:39

GLOBAL

"Naš posao je da izvještavamo", stoji u odgovoru CNN-a na Trumpovu opasku da ova televizija loše predstavlja zemlju u svijetu

 


FOTO: Trump (twitter)

Predsednik SAD Donald Trump često koristi svoj nalog na društvenoj mreži Twiter kako bi se obračunavao sa američkim medijima koje konstantno optužuje za širenje lažnih vijesti. Iliti, kako ih je on brendirao - "fake news".

Nedavno je imao obračun sa magazinom "Time", ističući na Twiteru kako je odbio biti ličnost godine, što je magazin demantirao, a onda se okomio na CNN.

Sinoć je na Twiteru napisao da je "Kox news" mnogo važnija televizija u SAD, ali da izvan SAD, CNN Internacional i dalje predstavlja važan izvor viesti. Trump je u zagradu stavio - lažnih.

"Fox news je važniji u Sjedinjenim državama od CNN, ali izvan SAD, CNN International je još uvijek važan izvor (lažnih) vijesti, i oni veoma loše predstavljaju našu naciju u svijetu. Spoljni svijet ne vidi pravu istinu od njih", napisao je Trump.

Za zavničnog nalog CNN-ovog odsjeka za komunikacije, odnosno PR službe, stigao je efektan odgovor.

"Nije posao CNN-a da predstavlja SAD u svijetu. To je vaš (posao). Naš posao je da izveštavamo", stoji u odgovoru CNN-a, sa "hestagom" #FactsFirst.

 

(TBT)