PORTMAN: Bila sam uznemiravana tokom cijele karijere

26.11.2017. u 17:47

LIFESTYLE

Kada je bila mlađa pričala je da je mnoge uloge odbila jer nije želJela da je posmatraju kao seksualni objekat


FOTO: Portman (JETSS/Courtes)

Glumica Natalie Portman nedavno je govorila o svom iskustvu kada je riječ o seksualnom zlostavljanju o kome se sve učestalije govori u Hollywoodu.

Iako nije imenovala nijednog zlostavljača, govoreći o tome prisjetila se svojih slučajeva diskriminacije u filmskoj industriji.

"Bila sam diskriminirana ili uznemiravana skoro na svim mojim angažmanima na neki način“, rekla je glumica.

"Kada sam prestala misliti da ja nemam takvih situacija - 'o, čekaj, imam 100 priča'. Mislim da mnogi imaju taj problem, stvari koje nismo uzimali za ozbiljno."

Kao jedan od primjera Natalie je navela situaciju kada ju je jedan filmski producent pozvao da leti njegovim privatnim avionom do druge lokacije. Ispostavilo se da je postojao samo jedan krevet. Glumica je dodala da nije napadnuta, ali da je incident još jedan od dokaza kako moćni muškarci pokušavaju da manipuliraju drugima.

Natalie je istakla i svoju zabrinutost da bi neprijateljska nastrojenost prema ženama u Hollywoodu mogla ograničiti njihove mogućnosti.

Portmanova radi u Hollywoodu od svoje 13. godine. Kada je bila mlađa pričala je da je mnoge uloge odbila jer nije želela da je posmatraju kao seksualni objekat.


(TBT)