JOŠ JE KAŽNJIVO PODSTICATI NA RAZVRAT Egipatskoj pjevačici prijeti robija zbog jedne scene iz spota

22.11.2017. u 14:45

LIFESTYLE

Egipatska pjevačica Shyma Ahmed mogla bi biti osuđena na tri godine zatvora zbog "podsticanja razvrata" svojim lascivnim video spotom


FOTO: Ahmed  (Prinscreen YouTube/Omar Samir)

Pjevačica, poznata po umjetničkom imenu Shyma, puštena je iz zatvora, u kome je provela četiri dana.

Ona bi se mogla bi suočiti sa daljim ispitivanjima u vezi sa muzičkim spotom za pjesmu "I Have Issues", u kome nosi samo donji veš i jede bananu "na sugestivan način". Dok igra i pjeva, Shyma koristi voće kojim zavodi muški razred u učionici, u kojoj je na tabli piše "Razred 69", navodi Indipendent.

"Sadržaj tog video snimka je štetan za egipatsko društvo", izjavila je egipatska parlamentarka Javala Avara, dodajući da "mora postojati čvrst stav protiv onih koji promoviraju takvu nestandardnu umjetnost."

Jedan egipatski list je u komentaru slučaja istakao da "pjevačica Shyima daje omladini lekciju izopačenosti".

Pjevačica je uhapšena u nedjelju u svom domu u Kairu, pod optužbama za "podsticanje razvrata" i "korumpiranje javnog morala".

Ipak, još uvijek nije poznato da li će Shyima i zvanično biti optužena. Ukoliko bude, mogla bi biti osuđena na tri godine zatvora. Za sada joj je izrečena mjera zabrane nastupanja.

Ona se, u postu na svojoj Facebook stranici, koja je potom obrisana, izvinila "ljudima koje je njen spot uznemirio na neprikladan način".

"Kao mlada pjevačica, koja je o karijeri sanjala od malena, nisam ni mogla da zamislim da će se ovo desiti i da ću biti napadana sa svih strana", napisala je ona.

Shyima Ahmed, navodno, krivi reditelja spota Mohameda Gamala, koji je također uhapšen, zbog kontroverznog sadržaja spota.


(TBT)