DODIKOV TAJNI(K) AMERIČKI IZDAJNIK Montgomery: Očekujem snažnu osudu Bakira Izetbegovića!

15.11.2017. u 06:56

REGIONAL

Bivši ambasador SAD u Beogradu William Montgomery ocjenio je kao opasnu prokovokaciju to što je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao da se nada da će BiH jednom priznati Kosovo


FOTO: Montgomery (Screenshot / YouTube)

Bivši ambasador SAD u Beogradu William Montgomery ocjenio je kao opasnu prokovokaciju to što je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao da se nada da će BiH jednom priznati Kosovo.

Montgomery je za RTS rekao da se nada da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu jer smatra da je to primjer provokativnog i opasnog.

"Nadam se da će međunarodna zajednica snažno reagirati na njegovu izjavu i na provokaciju koju je ona izazvala pošto su u prošlosti reagirali i na izjave Milorada Dodika, koje su, po njihovom mišljenju, bile provokativne", rekao je Montgomery.

On je objasnio da "postoji historija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedoniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabilnosti u regionu i to je veoma važno. Ali ne može Srbija sama da načini ovaj region stabilnim", rekao je bivši ambasador i naveo da je potrebna pomoć susjeda i međunarodne zajednice, ali da ne vidi volju međunarodne zajednice da te zemlje učini stabilnijim.


(TBT)