SANJAR KOJI GUBI Dodik: Garantiram, nezavisna Srpska će nam pasti u krilo kao zrela jabuka

14.11.2017. u 13:01

POLITIKA

"Kad bih mogao sutra da napravim nezavisnu RS a da ne padne nijedna glava, uradio bih to. Moja politika je da to učinim političkim sredstvima", rekao je Dodik


FOTO: Dodik (Nedeljnik)

"Sanjam i vjerujem da će Republika Srpska jednog dana biti država. Da li će to biti za pet, deset ili petnaest godina, nije važno. Garantiram, nezavisna Srpska će nam pasti u krilo kao zrela jabuka", poručio je predsjednik RS-a Milorad Dodik u intervjuu za Novosti.

On je istakao da je BiH neodrživa, a kada bi se RS danas izdvojila, kako kaže ne bi postojao nijedan problem da žive kao samostalna država.

"Kad bih mogao sutra napraviti nezavisnu RS a da ne padne nijedna glava, uradio bih to. Moja politika je da to učinim političkim sredstvima", rekao je Dodik.

"Uvijek me zaboli kada dođem u Beograd i neko me pita šta ima novo u Bosni. Utrnem od takvog pitanja. Ne mrzim nikoga u Bosni, ali se ne identificiram sa tom državom, već sa narodom kojem pripadam, svojom vjerom, jezikom i pismom. Moj pradjeda je na Solunskom frontu izgubio nogu i jasno vam je na kojim pričama sam ja odrastao".

On kaže da Beograd iz svojih razloga mora ostati na međunarodnom principu teritorijalne nedjeljivosti, imajući u vidu Kosovo.


(TBT)