JEDAN NOVAC, JEDAN SVIJET Rothschild: Pripremite se za jednu svjetsku valutu

11.11.2017. u 12:52

BUSINESS

Oduzmi državi valutu, oduzeo si joj slobodu


FOTO: (Thinkstock)

Valuta je krv suverenog društva, odnosno krvotok neke slobodne države. Jedna svjetska valuta krajnji je cilj svih postojećih valuta i masonskih čežnji jer u trenutku kad bankari suverenu državu ostave bez sopstvene valute oni postaju njeni gospodari i takva država postoji samo na papiru.

Ako je krvotok čitavog sistema novac, onda su gospodari tog sistema neizabrani bankari kojima je cilj da preko jedinstvene valute ograniče suverenitet država, piše hrvatski portal "Dnevno“.

Ključna riječ u ovome je upravo — neizabrani, jer to znači da ti gospodari nacija koji drže valutni sistem u rukama nikome ne odgovaraju za svoja nedjela, već predajom valute dobijaju apsolutnu moć nad svijetom koji o njoj potpuno zavisi.

Njihova moć u tom trenutku je bezgranična, a sloboda čovjeka maksimalno ograničena jer je on kao zavisnik od tog sistema potčinjen svjetskoj imperiji. Porodica  Rothschild u vlasništvu je magazina "Economist“ koji je prije 30 godina objavio članak u kojem predviđaju jednu svjetsku valutu i jednu svjetsku državu.

Ovaj ekonomski časopis izuzetno je uticajan iako je samo produžena ruka bankarskog carstva Rothschild i srodnih korporacija, i na mnogo načina, sredstvo pumpanja javnog mnijenja globalističkom Agendom koju sprovode.

Proročki tekst objavljen je u štampanom izdanju časopisa "Economista“ 1988. godine, u vol. 306, pp 9-10, pod naslovom "Spremni za Fenix“.

Fenix je u tekstu pseudonim buduće jedinstvene valute kojem će gospodariti jedna svjetska vlada.

Trideset godina od sada, Amerikanci, Japanci, Evropljani, i ljudi u mnogim drugim bogatim zemljama, a neki i u relativno siromašnima, vjerovatno će plaćati svoju kupovinu svi sa istom valutom.

Cijene neće biti označene u npr. dolarima, jenima ili markama, već u, recimo, fenixima. Fenix će preferirati korporacije i kupci, jer će biti privlačniji nego današnje nacionalne valute.

Zona fenix (jedne svjetske valute) nametnut će stroga ograničenja nacionalnim vladama. Neće više postojati nešto kao nacionalna monetarna politika. Snabdijevanje svijeta fenixom bi bilo ugovorena preko nove središnje banke, koja bi nastala možda iz MMF-a. Stopa inflacije u svijetu — i stoga, u uskim marginama, svake nacionalne stope inflacije — bit će namještena.

Svaka zemlja može koristiti poreze i javnu potrošnju kako bi se nadoknadio privremeni pad potražnje, ali one će morati prije pozamljivati nego da štampati novac za financiranje proračunskog deficita.

Bez pribjegavanja inflaciji, vlade će biti prisiljene da pažljivije nego danas prouče svoje planove zaduživanja i kreditiranja.

To znači veliki gubitak ekonomskog suvereniteta, ali trendovi koji će činiti valutu fenix tako privlačnom će omogućiti da u svakoj državi nestane nacionalni suverenitet, piše u članku "Economista“. Samo deset godina kasnije, 1998, "Economist“ je ponovo promovirao jedinstvenu valutu, uz članak pod naslovom "Jedan svijet, jedan novac“.

U skladu sa člankom iz 1988. godine, u ovom tekstu autor pokušava objasniti zašto centraliziran i kontroliran sistem koristi globalnoj ekonomiji, dok u potpunosti zanemaruje činjenicu da će takva centralizirana globalna valuta biti masivan udar međunarodnog bankarskog kartela i vrhunac Rothschildovog bankarskog carstva. Jer stvaranje globalne valute daje prekomjeran geopolitički kapital neizabranim međunarodnim bankarima, koji će potom preuzeti vlast od građana svakog naroda i njihovih predstavnika vlasti.

Da li je normalno da međunarodni bankari imaju takvu količinu političke moći na vrhu lanca?

"Dajte mi kontrolu nad novcem u nekoj državi i nije me briga ko pravi zakone“, rekao je Mayer Amschel Rothschild, osnivač bankarske dinastije Rothschild, i ukratko objasnio njihovu ideju poslovanja u bezgraničnoj moći nad čovječanstvom, koju će im dati jedinstvena valuta, koja će se najvjerovatnije ostvariti kroz projekt "svijeta bez papirnatog novca“.


(TBT)