SAMOHRANA MAJKA Žena koja je pokazala srednji prst Trumpu dobila otkaz

07.11.2017. u 13:20

MARKER

"On je prolazio pored i meni je krv počela ključati. Pomislila sam, opet je na prokletom terenu za golf", rekla je Juli Briksman


FOTO: (Profimedia)

Samohrana majka Juli Briksman pokazala je srednji prst predsjedniku SAD Donaldu Trumpu, kada je njegova kolona prošla pored nje dok se vozila biciklom, a zbog takvog gesta dobila je otkaz od svog poslodavca.

Potez Juli Briksman snimio je zvanični fotograf Bijele kuće, Brendan Smijalovski, a nakon što se slika proširila internetom, Briksmanova je izgubila posao.

Na fotografiji, Juli je okrenuta leđima dok vozi bicikl, međutim ona ju je okačila na svoje profile na Facebooku i Twiteru, nakon čega joj je poslodavac "Akima", koji sarađuje sa vladom SAD, saopćio da je dobila otkaz, prenosi AFP.

"Rekli su mi 'Želimo da se rastanemo od tebe'. U suštini, rekli su mi da ne mogu da imam 'nepristojne' i 'opscene' stvari na društvenim mrežama. Dakle, oni su nazvali to što sam mu pokazala srednji prst 'opscenim'", ispričala je Juli Huffington Postu.

"On je prolazio pored i meni je krv počela ključati. Pomislila sam, opet je na prokletom terenu za golf", objasnila je Briksmanova.

Incident se dogodio 28. oktobra, na putu ka jednom od Trumpovih privatnih terena za golf, a fotograf Smijalovski rekao je da je uvijek spreman napraviti fotografiju, jer "nikad ne znate šta se može desiti".


(TBT)