SPREMA SE HAPŠENJE WEINSTEINA: Boyce: Imamo stvarni slučaj

04.11.2017. u 05:01

MARKER

Kako je na konferenciji za medije rekao zamjenik glavnog policijskog inspektora Robert Boyce, navodna žrtva "izložila je vjerodostojno i detaljno svoje navode"

FOTO: Weinstein (/AP/Jordan Strauss/Invision)

Njujorška policija objavila je u petak da je u posjedu uvjerljivog svjedočenja neimenovane osobe koja je optužila za silovanje holivudskog producenta Harveya Weinsteina te da skuplja dokaze za mogući nalog za hapšenjem.

Weinsteinov predstavnik za javnost i odvokat  nisu bili dostupni za komentar vezan uz ovu policijsku objavu.

Kako je na konferenciji za medije rekao zamjenik glavnog policijskog inspektora Robert Boyce, navodna žrtva "izložila je vjerodostojno i detaljno svoje navode".

"Ovdje imamo stvarni slučaj", kazao je Boyce dodavši da je policija sa slučajem upoznata 25. oktobra.

Po njegovim riječima, radi se o sedam godina starom slučaju. Potrebno je nastaviti s prikupljanjem dokaza, dodao je.

Boyce je također rekao da će policija, zbog toga što Weinstein nije u državi, vjerojatno morati imati od suda odobren nalog za hapšenje kako bi ga uhapsila.

Više žena ustvrdilo je u posljednje vrijeme kako ih je holivudski producent seksualno uznemiravao ili napastvovao tokom protekla tri desetljeća. Weinstein pak opovrgava da je s bilo kime imao seksualna iskustva protivno volji te osobe.

Kako navodi agencija dpa, u slučaju silovanja radi se o američkoj glumici Paz de la Huerta, koja je, kako prenose mediji, ustvrdila da se silovanje dogodilo u dva navrata, oba puta u njezinu stanu, 2010. godine.


(TBT, Agencije)