HOBI MU POSTAJE PROFESIJA Bešlagić: Od glume se ne može živjeti

03.11.2017. u 10:13

MARKER

„Glumci su uvijek radili nešto drugo uz glumu, jer od te profesije se ne može preživjeti. Iskreno, volim menadžerske, ekonomske stvari, ma sve me zanima, pa zašto se ne okušati u nečem drugom", rekao je Bešlagić


FOTO: Bešlagić (Instagram)

Enis Bešlagić više od godinu dana nije se pojavljivao u medijima, niti je angažiran na filmskim, pozoprišnim ili tv projektima. Ekskluzivno za Avaz sad je progovorio, nakon što je posljednjih nekoliko puta molio za razumijevanje.

Na putu za Frankfurt, između ostalog, poručio je da se od glume ne može živjeti. "Gledam i nastojim i neke druge stvari raditi. Glumci su uvijek radili nešto drugo uz glumu, jer od te profesije se ne može preživjeti. Iskreno, volim menadžerske, ekonomske stvari, ma sve me zanima, pa zašto se ne okušati u nečem drugom", rekao je.

"S druge strane, dobra komunikacija i retorika daje vam šansu da probate nešto drugo osim onoga čime se trenutno bavite. Nije nužno usmjeriti se samo na ono što ste upisali i završili. Jednostavno, u životu se nekad desi preokret i profesija postane hobi, a hobi postane profesija. Uglavnom, čovjek se usmjeri ka nečem sasvim drugom", dodao je.

U nastavku je otkrio i da u Frankfurtu u subotu organizira događaj pod nazivom "Večer Bosne i Hercegovine". "Druženje će biti u subotu, a već u ponedjeljak vraćam se kući, u Sarajevo" govori te dodaje da i dalje živi na relaciji BiH – Hrvatska.


(TBT)