LUDNICA U EGIPTU 100 hiljada navijača ispratilo Al Ahly na finale Lige prvaka

01.11.2017. u 16:50

TEMPO


FOTO: (Screenshot)

Nevjerovatnu uvertiru napravili su navijači Al Ahlyja uoči uzvrata finala afričke Lige prvaka. Egipatski klub odigrao je kod kuće 1:1 s Wydad Casablancom, a 4. novembra borit će se za titulu prvaka (21 sat).

Zato je više od 100 hiljada navijača odlučilo pružiti potporu momčadi uoči odlaska u Maroko. Prekinuli su trening, a trener Hossam El-Badry i igrači bili su šokirani čudesnim prizorom.

Jednostavno, navijača je bilo i izvan stadiona, a na tribinama 75 hiljada, pa su u jednom trenutku upali na teren i krenula je ludnica.

"Ovo je nevjerovatno. Jesmo morali prekinuti trening, jer ga nije bilo moguće odraditi kako treba. Međutim, ovakva potpora mnogo nam znači uoči uzvrata u Maroku. Tamo idemo da se borimo za Al Ahly, njegove navijače i pokušamo postati prvaci", poručio je trener El-Badry.

Al Ahly je rekordnih 39 puta osvajao prvenstvo Egipta, a također je rekorder s osam naslova prvaka Afrike. Posljednji naslov osvojio je 2013. godine. S druge strane, Wydad Casablanca jednom je bio prvak, i to 1992. godine.


(TBT)