DUSTIN HOFFMAN SEKSUALNI NAPASNIK Hunter: Četiri puta me je uhvatio. Udarila sam ga i rekla da je stari perveznjak

04.11.2017. u 01:50

LIFESTYLE

Anna Graham Hunter tvrdi da je glumac 1985. godine s njom razgovarao na neprimjeren način tokom snimanja televizijskog filma „Smrt trgovačkog putnika“. A imala je tad samo 17 godina...


FOTO: Hoffman (Profimedia)

Poslije serije optužbi za seksualno uznemiravanje u Hollywoodu, koje isplivavaju na površinu ovih dana, red je došao i na Dustina Hoffmana.

Spisateljica Anna Graham Haunter tvrdi da je ovaj glumac 1985. godine s njom razgovarao na neprimjeren način tokom snimanja televizijskog filma „Smrt trgovačkog putnika“, prenosi Guardian.

Ona kaže da se Hoffman u njenom prisustvu upuštao u razgovore o seksu koji nisu bili primjereni.

"Prvog dana snimanja me zamolio da mu izmasiram noge, i to sam", rekla je za "The Hollywood Reporter". "Očijukao je sa mnom, uhvatio me za zadnjicu i pričao je o seksu sa mnom i u mom prisustvu. Jednog jutra sam otišla u njegovu sobu da uzmem njegovu narudžbinu za doručak. Kad sam došla pogledao me i nacerio se. Onda je rekao: 'Poješću tvrdo kuhano jaje... i mekano kuhani klitoris. Svi su smijali, ja sam bila zatečena".

Rekla je da je potom bez riječi otišla.

"Poslije toga sam u plakala toaletu".

Spisateljica je sve Hoffmanove navodne postupke opisala u dnevniku koji je vodila tokom pet nedjelja snimanja.

"Danas me Dustin na putu do limuzine četiri puta uhvatio za zadnjicu", napisala je u dnevniku. "Udarila sam ga svaki put i to jako te sam mu rekla da je stari perverznjak."

Kako kaže, jedan od nadređenih na snimanju joj je rekao da istrpi takvo ponašanje za "dobrobit snimanja".

"Sada sa 49 godina razumijem da se ponašanje Dustina Hoffmana uklapa u širi obrazac ponašanja koje žene iskuse u Hollywoodu, ali i na drugim mjestima", napisala je Graham Hunter. "On je bio predator, ja sam bila dijete, a ovo je bilo seksualno zlostavljanje. Kako se to uklapa u moje obrasce? Pretpostavljam da ću to otkriti narednih godina."

Hoffman se, kako navodi Guardian, poslije objave članka izvinio.

"Poštujem žene i osjećam se loše zbog bilo čega što sam napravio da se nađe u neugodnoj situaciji. Žao mi je. To nisam ja", rekao je Hoffman.


(TBT)