„SJENKE NAD BALKANOM“ Bogdan: Lik Mustafe Golubića sam gradio prema likovima iz devedesetih

31.10.2017. u 08:15

KULTURA

"Mustafa nije dobar, ni loš, već ga okolnosti stavljaju u takvu poziciju. On je bio najupućeniji u dešavanja u svijetu", kaže glumac Goran Bogdan koji tumači revolucionara i ruskog obavještajca


FOTO: Bogdan (Promo)

Glumca Gordana Bogdana imamo prilike da gledamo u dvije domaće serije - "Vere i zavere" i u novom projektu Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom", gdje tumači čuvenog revolucionara i ruskog obavještajca Mustafu Golubića.

"Prvi put radim s Bjelom, kog poznajem samo kao glumca. Vidio sam da je radio "Montevideo, bog te video", ali to nikad nije bila moja šolja čaja. Radeći zajedno na "Senkama" shvatio sam da je Dragan reditelj koji ne pristaje na kompromise. Kad nemaš para, ljudi brzaju samo da se nešto snima, a ja to nikad nisam ovdje osjetio. Nismo završili snimanje dok nije snimljen perfektan kadar", započinje priču Bogdan za "Kurir".

Goran kaže i da nije došao na kasting za ulogu Golubića, već Anta Pavelića. Prvog, koji je iz njegove Hercegovine mogao je, kako kaže, da dočara samo jezički.

"Čitao sam "Dosije Golubić", ali sam ga igrao po uzoru na likove koje su živjeli sa mnom od devedesetih. Mustafa nije dobar, ni loš, već ga okolnosti stavljaju u takvu poziciju. On je bio najupućeniji u dešavanja u svijetu", kaže Bogdan kome je krivo što se serija "Senke nad Balkanom" ne prikazuje u Hrvatskoj.


(TBT)