OPASNIJA OD TRUMPA: Donald Trump neće smjeti na Met Galu, a za to može zahvaliti ženi od koje svi strahuju

28.10.2017. u 03:26

MARKER

Riječ je o jednom od najvažnijih modnih događanja u New Yorku, svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje godišnje izložbe posvećene modi u muzeju Metropolitan


FOTO: Trump, Wenn (public)

Američki predsjednik Donald Trump ne mora provjeravati svoju elektroničku poštu očekujući poziv na jedno od najvažnijih modnih događanja u New Yorku u 2018., iz jednostavnog razloga što mu ga Anna Wintour neće poslati.

Modna ikona, jedna od glavnih organizatorica večeri i glavna urednica modnog časopisa Vogue je, gostujući u srijedu u emisiji Jamesa Cordena "The Late Late Show" na njegovo pitanje koju slavnu osobu ne kani više nikada pozvati na svečanost Met Gale, bez imalo razmišljanja odgovorila: "Donalda Trumpa".

Wintour je velika pobornica Hillary Clinton i tokom predsjedničke kampanje 2016. pružila joj je veliku potporu. U oktobru prošle godine časopis je prekinuo tradiciju nemiješanja u politiku, otvoreno poduprijevši prvu žensku predsjedničku kandidatkinju.

Prvi ponedjeljak u maju rezerviran je za svojevrsni "modni Oscar" još od 1948. godine, a glavna u organizaciji tog prestižnog eventa je Anna Wintour koja odlučuje o tome ko je dovoljno važan da prošeće crvenim tepihom, za što treba izdvojiti i poveću svotu novca.

Riječ je o jednom od najvažnijih modnih događanja u New Yorku, svečanoj večeri kojom se obilježava otvaranje godišnje izložbe posvećene modi u muzeju Metropolitan.

Službeno se na Met Gali prikupljaju novci za Odjel muzeja za modu, jedini koji se u okviru institucije muzeja mora samofinancirati. Događaj neslužbeno nazivaju i "Oscarom istočne obale", a zlobnici se ne libe počastiti ga nazivom "bankomat za Metropolitan muzej". 

Annu Wintour prati glas "najopasnije" žene u svijetu mode, a priča se i da je lik Mirande Priestly iz filma "Vrag nosi Pradu" inspiriran upravo Annom.


(TBT)