MASKIRA SE BAHATOM RETORIKOM! Ćudić: Neka doktorka Izetbegović promijeni retoriku, ali i struku

27.10.2017. u 00:18

POLITIKA

„Niko, a pogotovo direktorica jedne zdravstvene ustanove, ne smije u svojim istupima sijati strah u javnosti te se na najprizemnije načine obračunavati sa neistomišljenicima“, istakla je u saopćenju Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke


FOTO: Ćudić (N1)

"Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prevršila je svaku mjeru davši intervju za BHRT u kojem je za ljekare koji su otišli s KCUS-a izjavila da ustvari nisu otišli nego da su samo promijenili agregatno stanje", navela je potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić.

"Izjave direktorice su u toj mjeri problematične da je i sama BHTV povukla najavljeni intervju iz svog programa", navela je.

"Kada ljudi mijenjaju agregatno stanje, to nam u svijest priziva logore i ljudska tijela. Alarmantno loše stanje na KCUS-u kojeg svakodnevno napuštaju vrsni ljekari, gdje se, sada već redovno dešavaju i pobune najranjivijih i najugroženijih pacijenata, kao što su pacijenti onkologije, zbog uvjeta liječenja, neće se maskirati bahatom retorikom. Gospođa Izetbegović u KCUS-u proizvodi stvarnost koja je bliska mraku koji izbija iz njenih riječi. Niko, a pogotovo direktorica jedne zdravstvene ustanove, ne smije u svojim istupima sijati strah u javnosti te se na najprizemnije načine obračunavati sa neistomišljenicima. Vrijeme je da gospođa Izetbegović promijeni retoriku, ali i struku“, istakla je u saopćenju Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.


(TBT)